Jesienny Omlet z Dynią

              Składniki: 

  • Jajko 2 szt.
  •  Dynia 50 g.
  •  Pomidor 50 g.
  •  Pieczarki 30 g.
  •  Por 25 g.
  •  Mąka Kukurydziana 10 g.
  •  Masło klarowane 10 g.
  •  Pieprz, sól

 

 

 

Przygotowanie:

Wymieszaj jajka z mąką kukurydzianą w miseczce. Dopraw do smaki

Resztę składniki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na maśle klarowanym, dopraw do smaku. Wyłóż podsmażone warzywa do miseczki.

Na patelnię wylej jajko (pamiętaj żeby smażyć na minimalnej temperaturze), następnie wyłóż warzywa na połowę omleta, smaż chwilę pod przykryciem do ścięcia się jajek.

Złóż omlet w pół, smaż jeszcze przez chwilę i gotowe.


 

Może również Cię zainteresować

Wytrawne Naleśniki z Serem Halloumi i Awokado

Naleśniki Budyniowe z Serkiem Mascarpone i Bananem

Riviera Maya i Półwysep Jukatan- MEKSYK

Tarta Sernikowa z Kremem Cytrynowym