Naleśniki Budyniowe z Serkiem Mascarpone i Bananem

 Chyba nie znam osoby która nie lubi naleśników 🙂 Każdy ma swoją  sprawdzoną recepturę na ich przygotowanie. Jednak dzisiaj zachęcę Cię do przygotowania ich zdrowszej wersji.

Składniki:

(5 naleśników)

Ciasto naleśnikowe

Mąka Kukurydziana 30g.

Budyń waniliowy/ śmietankowy (użyj tego bez konserwantów i bez dodatku cukru) 1 łyżka

Jajka 1 szt

Mleko Kokosowe 8 łyżek

Masło klarowane- do smażenia

Nadzienie:

Serek Mascarpone

Banany

Miód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj razem. Jeśli lubisz słodkie ciasto dodaj miód lub cukier kokosowy.

Rozgrzej na patelni masło klarowane i smaż naleśniki:)

Serek mascarpone wymieszaj z miodem, banan pokrój w plastry i nadziewaj naleśniki

 

Wartość odżywcza podana jest dla jednego naleśnika bez nadzienia, w zależności od tego jakie nadzienie wybierzesz wartość odżywcza będzie się różniła.
Wartość odżywcza podana jest dla jednego naleśnika bez nadzienia oraz bez dodatku słodu, w zależności od tego jakie nadzienie wybierzesz, oraz czy dodasz słód do ciasta, wartość odżywcza będzie się nieco różniła.

Może również Cię zainteresować

Wytrawne Naleśniki z Serem Halloumi i Awokado

Riviera Maya i Półwysep Jukatan- MEKSYK

Tarta Sernikowa z Kremem Cytrynowym

Trufle Czekoladowe- suszona śliwka i daktyle