Wytrawne Naleśniki z Serem Halloumi i Awokado

Były naleśniki na słodko, to teraz czas  na naleśniki wytrawne:) Nadzienie do naleśnika może być dowolne, co tylko lubisz, kurczak, warzywa pieczone lub ser halloumi tak jak w moim przypadku. Przy serze Halloumi na chwilkę się zatrzymam, bo chciałabym żebyś przy jego zakupie wybrał/a ten najlepszej jakości. Jak wielu z was wie, a dla tych którzy nie wiedzą ser halloumi pochodzi z Cypru i tam też jest produkowany. Głównym składem sera jest mleko owcze, ale również może być on produkowany z mieszanki mleka koziego i owczego,dodatkowo w składzie znajdziesz też miętę.


Składniki:

(1 porcja)

Naleśniki:

Mąka gryczana 2 łyżki

jajki 1 szt

Mleko (użyłam roślinnego) 4 łyżki

Sól

Pieprz

Nadzienie

Serek Halloumi 4 plastry

Awokado połówka

Pomidorki koktajlowe 4 szt

Rukola garść

Hummus (zrobiłam sama)

Przygotowanie: 

Wszystkie produkty wymieszaj razem dopraw solą i pieprzem, smaż naleśniki. W międzyczasie zgriluj lub podpiecz w piekarniku ser halloumi. Kiedy naleśnik jest już gotowy wykładaj na niego kolejno produkty wybrane przez Ciebie jako nadzienie, wszystko zwiń w rulon.

 

Może również Cię zainteresować

Naleśniki Budyniowe z Serkiem Mascarpone i Bananem

Riviera Maya i Półwysep Jukatan- MEKSYK

Tarta Sernikowa z Kremem Cytrynowym

Trufle Czekoladowe- suszona śliwka i daktyle